امروزه خیلی از افراد به دنبال یافتن راهی ساده و راحت برای مهاجرت برای داشتن آیندهای بهتر هستند. در میان لیست گزینههای کشورهای مناسب، دانمارک یکی از کشورهای پرطرفدار است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به دنبال آسانترین راه مهاجرت به دانمارک هستند.
در واقع، مهاجرت به دانمارک به دلیل فراهمکردن زندگی آرام و آسایشی که در سایه رفاه مالی این کشور نهفته است، برای بسیاری از افراد از جمله ما ایرانیان جذابیت خاصی دارد. اما، ازآنجاییکه مهاجرت به هر کشوری نیاز به بررسی دقیق و آگاهی از شرایط مختلفی دارد؛ یافتن راحت ترین راه یا اسان ترین راه برای مهاجرت به دانمارک، سؤالی است که برای بسیاری از مهاجران ایرانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ما در این مقاله هلی ویزا قصد داریم تا به بررسی راحت ترین راه مهاجرت به دانمارک بر اساس نظرات کارشناسان و وکلای مهاجرتی خود بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
بررسی انواع آسانترین راه مهاجرت به دانمارک
بهطورکلی، مهاجرت به دانمارک از طریق هفت روش صورت میگیرد که در ادامه به آنها میپردازیم:
1. مهاجرت کاری به دانمارک
مهاجرت کاری، اولین گزینه پیشنهادی در سراسر دنیا برای روشهای مهاجرت است. در این روش مهاجرت به دانمارک، شما به تحصیلات و تخصص در یکی از حوزههای موردنیاز دانمارک احتیاج دارید. همچنین اگر به دنبال پیداکردن شغل در این کشور زیبای اروپایی میگردید، میتوانید با ارائه مدارک تحصیلی و تجربیات کاری خود در سایت بانک کار دانمارک (Jobnet) ثبتنام کنید.
2. مهاجرت تحصیلی یا آسانترین راه مهاجرت به دانمارک
مهاجرت تحصیلی نیز یکی از هفت روش مهاجرت به کشور دانمارک است. در این روش به مهاجرین اجازه داده میشود تا با دریافت پذیرش از یکی از دانشگاههای دانمارک، در این کشور تحصیل کنند و با شرط قبولی در دوره آموزشی، میتوانند اقامت موقت خود را دریافت کنند.
3. مهاجرت از طریق برنامه سرمایه گذاری و ثبت شرکت به دانمارک
سرمایهگذاری روش دیگری برای مهاجرت به دانمارک است و به کسانی که توانایی سرمایهگذاری در این کشور را دارند، اجازه داده میشود تا با حداقل 100,000 یورو با سرمایهگذاری در کسبوکارهای خود، اقامت موقت و پس از 5 سال اقامت دائم دریافت کنند.
4. مهاجرت از طریق ازدواج به دانمارک
در این روش به فردی که با یکی از شهروندان دانمارکی ازدواج کند، اجازه داده میشود تا اقامت موقت دریافت کند. معمولاً این افراد پس از گذراندن 3 سال از ازدواجشان، میتوانند درخواست اقامت دائم دهند.
5. مهاجرت از طریق تولد فرزند به دانمارک
در روش مهاجرت از طریق تولد فرزند، اگر والدینی در دانمارک، فرزندی به دنیا بیاورند، این کودک تابع قوانین این کشور میشود و بهاصطلاح دانمارکی محسوب میگردد. فرزند متولد شده میتواند اقامت دائم را دریافت کند و این راه یکی از روشهای متداول برای مهاجرت و زندگی در دانمارک محسوب میشود.
6. مهاجرت از طریق پناهندگی به دانمارک
یکی از روشهای مهاجرتی که معمولاً تحت شرایط خاصی انجام میشود، مهاجرت از طریق پناهندگی است. معمولاً در این روش، افرادی که در کشور خود بنا به دلایل سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی در مخاطره هستند، میتوانند درخواست پناهندگی در دانمارک را بدهند و در صورت تأیید سفارت این کشور، اقامت موقت یا دائم را دریافت کنند.
7. مهاجرت افراد خاص به دانمارک
در این روش به افراد مشهور و موفقی که بهنوعی باعث افتخار دانمارک شوند، اقامت موقت و پس از 5 سال اقامت دائم داده میشود. لازم به ذکر است این اشخاص شامل ورزشکاران، افرادی با تحصیلات بالا و استارتاپهای موفق، افراد سلبریتی و بسیاری موارد این چنینی میشوند.
در مجموع، کشور دانمارک راههای گوناگونی را برای متقاضیان مهاجرت به دانمارک باز گذاشته تا افراد بتوانند در سراسر دنیا از جمله ایران به این کشور مهاجرت کنند و یک زندگی با شرایط عالی را تجربه نمایند.
آسانترین راه مهاجرت به دانمارک چیست؟
قطعاً مهاجرت به دانمارک به شرایط و وضعیت هر فرد بستگی دارد و شاید «راحتترین» راه برای مهاجرت برای هر شخصی تفاوت داشته باشد؛ بنابراین بهتر است قبل از اقدام به هر کاری برای مهاجرت، از یک مؤسسه مهاجرتی معتبر و یا یک مشاور مهاجرت به دانمارک کمک بگیرید.
باتوجهبه نظر بسیاری از کارشناسان وکلای مهاجرتی، راحت ترین راه و اسان ترین راه برای مهاجرت به دانمارک، از طریق تحصیلی است. البته اپلای کردن و اخذ پذیرش تحصیلی، فرایندی است که مانند روشهای دیگر مهاجرتی، یکشبه یا بهتر است بگوییم در کوتاهمدت، به نتیجه نخواهد رسید و نیازمند برنامهریزی دقیق است.
مهاجرت تحصیلی به دانمارک برای دانشجویانی که از قبل برای پذیرش تحصیلی در دانشگاههای این کشور برنامهریزی کردهاند، بسیار کارآمدتر بوده است. زیرا اخذ ویزای تحصیلی که به منزله اجازه اقامت از سوی کشور دانمارک است، نیازی به ارائه مدرک برای تأیید شهروندی ندارد و بهراحتی دانشجویان اقامت موقت دانمارک را دریافت میکنند.
لازم به ذکر است، فرایند مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان و دانشآموزان میتواند متفاوت باشد.
به طور مثال، برای نوجوانانی که پس از اخذ مدرک دوره متوسطه اقدام به مهاجرت تحصیلی میکنند، پروسه مهاجرت تحصیلی میتواند با افراد متقاضی دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد متفاوت باشد.
در ادامه به مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در دانمارک و به طور کشورهای اروپایی میپردازیم.
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی؛ آسانترین راه مهاجرت به دانمارک
دانمارک سیستم آموزشی با کیفیتی دارد و دانشگاههای این کشور بهعنوان برترین دانشگاههای جهان شناخته میشوند. فارغالتحصیلان دانشگاههای دانمارکی، دسترسی به فرصتهای شغلی بسیار خوب دارند و آنها میتوانند با مهارتهای خوبی که در دانشگاههای این کشور کسب میکنند، در صنایع مختلفی از جمله فناوری اطلاعات، مهندسی و غیره مشغول به کار شوند.
بنابراین، تحصیل در این کشور علاوه بر یکی از راحت ترین راه مهاجرت به دانمارک، بهعنوان یک مزیت هم قلمداد میشود. در ادامه به مراحل مختلف اخذ پذیرش تحصیلی در دانمارک میپردازیم:
مرحله 1: اخذ مدارک زبان بینالمللی
بی شک، اولین مرحله برای پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی، دانستن زبان و گذراندن یکی از آزمونهای معتبر زبان مانند تافل یا آیلتس است. البته نمرات قبولی در این آزمونها به کشور دانمارک بستگی دارد. به طور مثال آیا در سال 2023، نمره موردنظر آیلتس 7 را قبول دارد یا نمره تافل 5.5؟
همچنین ممکن است متناسب با رشته تحصیلی که در دانشگاههای دانمارک انتخاب میکنید، مدارک دیگری جهتپذیرش تحصیلی مانند جی آر ای (GRE) یا جی مت (GMAT) و غیره نیز نیاز داشته باشید.
مرحله 2: انتخاب دانشگاه موردنظر
در مرحله دوم برای مهاجرت تحصیلی، باید متقاضی دانشگاه موردعلاقه خود را انتخاب کند. هنگامی که قصد انتخاب دانشگاهی در دانمارک را دارید، باید قبل از هر چیزی به هزینههای تحصیل در آن دانشگاه توجه کنید.
ثبتنام در برخی دانشگاههای دانمارک آنلاین است و تنها با پرداخت هزینهای، میتوانید فرایند ثبتنام را انجام دهید. در واقع، کافی است که شما یک سری فرم را در سایت دانشگاه پر کنید و سپس مدارک موردنیاز دانشگاه را آپلود نمایید تا دانشگاه موردنظرتان، درخواست شما را بررسی کنید.
مرحله 3: کسب اطلاعات لازم
در مرحله سوم برای اخذ پذیرش تحصیلی، شما باید وبسایتهای دانشگاههای منتخب خود را بادقت بررسی کنید. در واقع، شما با بررسی در این وبسایتها میتوانید اطلاعاتی درباره دانشگاه موردنظرتان را دریافت کنید. معمولاً این اطلاعات شامل نحوه اپلای کردن، زمان موردنظر برای پذیرش اپلای، ترمهای پذیرش تحصیلی، شرایط افرادی که میتوانند درخواست اپلای دهند و بسیاری موارد دیگر میشود.
مرحله 4: تماس با اساتید دانشگاهها
در این مرحله، دانشجویان باید با اساتید دانشگاهها تماس بگیرند. در این قسمت، اگر پیشزمینهای در مورد رشته موردنظرتان داشته باشید، احتمال این که استاد دانشگاه از رزومه شما خوشش بیاید و شما را پذیرش کند بسیار بالاست.
مرحله 5: گرفتن توصیه نامه از اساتید
پس از ایمیلزدن به استاد موردنظر در دانشگاه، شما موظفید که کارهای دیگری مانند صحبتکردن با استاد در محل تحصیل فعلی (ایران) جهت نوشتن توصیهنامه درست و مورد قبول دارید.
البته معمولاً افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری را دارند بیشتر به توصیهنامه از طرف اساتید نیاز دارند. اگر برای ادامه تحصیل ایده جالبی دارید که میتواند بر روی نظر اساتیدتان تأثیر مثبتی داشته باشد، حتماً آن را یادداشت کنید.
مرحله 6: تهیه رزومه برای اسان ترین راه مهاجرت به دانمارک
یکی از کارهای مهمی که قبل از اقدام به مهاجرت تحصیلی باید انجام دهید، نوشتن یک رزومه مناسب است. شما میتوانید برای نوشتن یک نوشتار قوی، از رزومههای افرادی که در دانشگاههای معتبر پذیرش تحصیلی دانمارک پذیرش شدهاند، استفاده کنید.
اصولاً رزومه یک قالب خاص و ثابتی دارد که شامل کلیه سوابق تحصیلی، شغلی، تجربیات، تحقیقات، پروژهها، مقالات یا اختراع، نمره زبان و غیره است. اگر در همایشها و یا کنفرانسهای مختلف شرکت کردهاید، میتوانید هم بهعنوان تجربه بهتری برای مهاجرت تحصیلی به دانمارک استفاده کنید و هم در رزومهتان آن را عنوان کنید.
مرحله 7: تهیه SOP یا Statement of Purpose
مرحله هفتم از مهاجرت تحصیلی به دانمارک، به نوشتن SOP اختصاص دارد که مانند یک متن انشایی است. تهیه این متن در بسیاری از دانشگاهها الزامی است و آن را برای اپلای کردن از شما میخواهند.
شما باید هدفتان از آمدن به دانشگاه و یا دلایلتان برای تحصیل در دانمارک را در این متن عنوان کنید؛ پس بهتر است، از افتخارات گذشته خودتان در متن SOP، حتماً صحبت کنید و نشان دهید که میتوانید در آینده، دانشجوی موفقی در دانمارک شوید.
مرحله 8: دریافت ریزنمرات از محل تحصیل در ایران و ترجمه رسمی آن
برای پذیرش تحصیلی در دانمارک، باید ریزنمرات خود را از دانشگاه یا محل تحصیل فعلیتان دریافت کنید و آن با ترجمه رسمی، برای دانشگاه دانمارکی موردنظرتان ارسال کنید.
مرحله 9: پر کردن فرم Applicatio در سایت دانشگاههای دانمارک
خوشبختانه، شما میتوانید در بیشتر مواقع تمامی فرمهای اپلای دانشگاه خود را بهصورت اینترنتی پر کنید. پس از پر کردن نیز میتوانید از همان روش اینترنتی، فرم خود را برای دانشگاه مربوطه ارسال کنید.
لازم به ذکر است، برای هر فرمی که پر میکنید، باید مبلغی بین 75 تا 130 دلار پول پرداخت نمایید. همچنین برای پرداخت هزینه پر کردن فرم نیز باید از کارتها اعتباری مانند Visa Card و Master Card استفاده کنید. البته بهخاطر داشته باشید که برخی از فرمهای اپلای بهصورت آنلاین نیستند و حتماً باید از سایت دانشگاه آنها را پرینت بگیرید و یا میتوانید از خود دانشگاه درخواست کنید که فرمها را برایتان ارسال کنند.
مرحله 10: ارسال مدارک برای آسانترین راه مهاجرت به دانمارک
آخرین مرحله، ارسال مدارک است. تقریباً تمامی دانشگاههای دانمارک قبل از اینکه شما را بهعنوان دانشجو پذیرش کنند، مدارکی را درخواست میکنند. این مدارک شامل ریزنمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیهنامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی، SOP و غیره میشود.
در مرحله دهم شما باید به و بسایت دانشگاه موردنظرتان مراجعه کنید و سپس فرمپذیرش تحصیلی را پر کنید. شما میتوانید به همه دانشگاههای دانمارک که مایل به ادامه تحصیل در آن هستید درخواست خود را ارسال کنید.
پس از دریافت کردن فرم، نوبت به ارسال مدارکتان میرسد که حتماً باید آنها را از قبل آماده کرده باشید. توجه داشته باشید که همه این مدارک را باید از قبل توسط دفاتر رسمی، ترجمه کرده باشید. همچنین اگر مدارک خود را به دانشگاه ارسال کردید و مورد تأیید واقع شد، باید منتظر نامه پذیرش تحصیلی باشید. پس از پذیرش تحصیلی میتوانید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید که یکی از راحت ترین راه مهاجرت به دانمارک است.
مراحل بعد از پذیرش تحصیلی برای آسانترین راه مهاجرت به دانمارک
اگر تمامی مراحل بالا را گذراندهاید و بهعبارتدیگر مدارک خودتان را برای دانشگاه ارسال کردید، اما پس از مدتی پروفایل شما در وبسایت دانشگاه دانمارک رویت نشد، بهتر است جهت پیگیری به قسمت ادمیشن دانشگاه ایمیل بزنید و از آنها برای مدارکتان پیگیری کنید.
بعد از پذیرش تحصیلی، بهتر است که محل اقامتهای دانشجویی را در آن شهر موردنظرتان را به طور کامل بررسی کنید.
پس از پذیرش تحصیلی از سوی یکی از دانشگاههای دانمارک که مورد تأییدتان است، باید مراحل زیر را انجام دهید:
- دریافت نامه پذیرش
- دریافت وقت برای سفارت
- رزرو بلیت و آمادهسازی مدارک موردنیاز برای سفارت دانمارک
- مراجعه به سفارت دانمارک و مصاحبه
- سفر به دانمارک
توجه داشته باشید، مدارکی مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی به رشته و مقطع تحصیلی و دانشگاه منتخبتان بستگی دارد.
نتیجهگیری
نرخ خالص مهاجرت فعلی برای کشور دانمارک در سال 2023، 2.600 نفر بهازای هر 1000 نفر است که نسبت به سال 2022 کاهش 0.38 درصدی را نشان میدهد. اما این کاهش به معنای دلسردی از فرایند مهاجرت به این کشور زیبا نیست.
در واقع شما میتوانید با بررسی راحت ترین راه مهاجرت به دانمارک و در واقع راه های مهاجرت به دانمارک، هرکدام که برایتان مناسب را انتخاب کنید و یا مانند پیشنهاد ما در این مقاله هلی ویزا، مهاجرت تحصیلی را بهعنوان راحت ترین راه یا اسان ترین راه برای مهاجرت به دانمارک انتخاب کنید.
سؤالات متداول
برای مهاجرت تحصیلی به دانمارک باید مدارک تحصیلی شما تأیید و به زبان دانمارکی ترجمه شود.
شرایط گرفتن ویزای تحصیلی در دانمارک به این صورت است که ابتدا باید در دانشگاه پذیرفته شوید و حتماً یک نامه پذیرش از دانشگاه کنید.
بله دانشجویان خارجی و ایرانی پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای دانمارک قادر به یافتن کار در این کشور هستند. البته برای کار یا سرمایهگذاری در دانمارک، لازم است از یک ویزای کار یا ویزای کارآفرینی برخوردار باشید.