در چند سال اخیر یکی از بهترین مقصدهای مهاجرت برای ایرانیان، کشور دانمارک شده است. این کشور با امکاناتی مانند نظام سلامت عالی، شرایط زندگی باکیفیت، حمایت حقوقی زیاد از مهاجران، فرصتهای شغلی خوب با درآمد مناسب و همچنین رفتار دوستانهای که نسبت به مهاجران همه کشورها از جمله ایران دارد، توانسته نام خود را در صدر اول لیست کشورهای مهاجرت برای ایرانیان قرار دهد. به همین دلیل در این مقاله ما قصد داریم تا به مهاجرت به دانمارک و تمام نکات لازم در مورد آن که لازم است بدانید، بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
مزایای مهاجرت به دانمارک
مهاجرت به دانمارک بهعنوان یکی از مقاصد پرطرفدار در بین مهاجران دارای مزایای زیادی است. در ادامه به برخی از مزایای مهاجرت به دانمارک اشاره میکنیم:
- سیستم نظام سلامت قوی
دانمارک یکی از بهترین سیستمهای بهداشتی و درمانی در جهان را دارد. این کشور دارای سیستم درمانی عمومی و رایگان است که علاوه بر شهروندان، مهاجران نیز میتوانند از آن بهرهمند شوند.
- شاخص بالای کیفیت زندگی
دانمارک بهعنوان یکی از کشورهای پیشرفته جهان از شاخص کیفیت زندگی بالایی برخوردار است. این کشور دارای سطح رفاه و زندگی خوبی است و مسائلی مانند تحصیلات، کار و فعالیتهای اجتماعی با مهاجرت به دانمارک برای مهاجران در دسترس است.
- محیطزیست سالم
یکی از کشورهای پیشرو در حفاظت از محیطزیست، دانمارک است. این کشور تلاشهای زیادی برای کاهش آلودگی و بهبود شرایط محیطزیست انجام داده است و به همین دلیل برای دوستداران محیطزیست میتواند یک کشور عالی برای زندگی باشد.
- تنوع فرهنگی زیاد
کشور دانمارک به مهماننوازی برای مهاجران معروف است و هرساله افراد زیادی از سراسر جهان را بهعنوان مهاجر میپذیرد. با مهاجرت به دانمارک میتوان با افرادی از فرهنگهای مختلف آشنا شد و از تنوع فرهنگی آنها لذت برد.
در این میان برخی از عوامل هستند که بهعنوان معایب از دید مهاجران تلقی میشود. مواردی مانند هزینههای بالای مسکن، غذا، حملونقل، همچنین زبان دانمارکی نیز به عقیده برخی از افراد بهعنوان یکی از سختترین و پیچیدهترین زبانهای جهان تلقی میشود و برای مهاجرانی که به زبان دانمارکی آشنایی ندارند، یادگیری آن میتواند کمی مشکل باشد.
علاوه برای، کشور دانمارک دارای آبوهوای سرد و خشک است و برای برخی افراد، این شرایط آبوهوایی زیاد خوشایند نیست. اما اگر بخواهیم بین مزایا و معایب مهاجرت به دانمارک با نگاهی منصفانه قضاوت کنیم، مزیتهای مهاجرت به این کشور اروپایی از معایبش بسیار بیشتر و ارزشمندتر است.
شرایط مورد نیاز برای اقامت موقت در دانمارک
برای اخذ اقامت موقت در دانمارک، باید شرایط مربوط به نوع هدفی که قصد دارید در این کشور انجام دهید را فراهم کنید. برای مثال، برای اقامت موقت تحصیلی، باید گواهی تحصیلی موردنیاز را ارائه دهید. همچنین، برای اقامت موقت کاری، باید پیشنهاد شغلی و مجوز کار را دریافت کنید و یا برای اقامت موقت به دلیل ازدواج با یک شهروند دانمارکی، باید شرایط مربوط به ازدواج و تا شدن عقد ازدواج شما توسط مقامات مربوطه بررسی و تأیید شود.
راه های اقامت دائم دانمارک
برای اخذ اقامت دائم در دانمارک، باید یکی از شرایط سرمایه گذاری در دانمارک، پذیرش یک پیشنهاد شغلی از یک شرکت دانمارکی، فارغالتحصیلی از یک دانشگاه دانمارکی با مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا و یا ازدواج با یک شهروند دانمارکی را دارا باشید. در ادامه به جزئیات هر کدام از این روشها میپردازیم:
در دانمارک، برای اخذ اقامت دائم و تابعیت دانمارک باید معیارهای خاصی را داشته باشید. به طور مثال، شما باید حداقل ۵ سال در دانمارک بهصورت قانونی زندگی کرده باشید و نیز از شرایطی مانند پرداخت مالیات و عدم دریافت کمکهای دولتی برخوردار باشید.
همچنین برای درخواست تابعیت دانمارک، باید حداقل ۹ سال در دانمارک زندگی کرده باشید و نیز دارای شغلی باشید. درهرصورت، شرایط برای اخذ اقامت دائم و تابعیت دانمارک ممکن است باتوجهبه وضعیت شخصی شما تغییر کند.
در ادامه به برخی روشهای اقامت در دانمارک میپردازیم.
1. مهاجرت از طریق کار
یکی از روشهای مهاجرت به دانمارک از طریق کار است. در این روش، شما باید یک پیشنهاد شغلی در دانمارک را دریافت کنید و سپس مجوز کار را از طریق کارفرمای دانمارکی به دست آورید. پس از آن، میتوانید برای اقامت دائم خود درخواست دهید.
2. مهاجرت از طریق تحصیل
اگر شما بهعنوان یک دانشجوی در دانمارک تحصیل میکنید، ممکن است بخواهید بعد از فارغالتحصیلی در این کشور باقی بمانید و اقامت دائم دریافت کنید. برای اخذ اقامت دائم از طریق تحصیل، شما باید به مدت حداقل ۲ سال بهصورت قانونی و با پرداخت شهریه لازم در دانشگاههای دانمارک تحصیلکرده باشید. همچنین باید در این مدت مالیاتهای لازم را پرداخت کرده باشید و نیز از کمکهای دولتی استفاده نکرده باشید.
همچنین اگر بخواهید بعد از فارغالتحصیلی در دانمارک کار کنید، باید شرایطی که کارفرمای شما میخواهد را برآورده کنید تا بتوانید مجوز کار را از این کشور دریافت کنید. پس از طی مدت ۴ سال کارکردن در دانمارک، میتوانید درخواست اقامت دائم خود را ارائه کنید. در این روش، شما باید در یکی از دانشگاههای دانمارک حتماً پذیرفته شوید و مدارک لازم را ارائه دهید. پس از اتمام دوره تحصیلی، میتوانید منتظر اقامت دائم در این کشور باشید.
3. مهاجرت از طریق خرید ملک
شما میتوانید از طریق خرید یک ملک در دانمارک، اقامت دائم این کشور را به دست آورید. برای اخذ اقامت دائم از این روش، شما باید یک ملک در دانمارک خریداری کنید و نشان دهید که سرمایة کافی برای هزینههای مربوط به مالکیت ملک را دارا هستید.
پس از خرید ملک، میتوانید از طریق ارائه مدارک و مستندات موردنیاز، میتوانید درخواست اقامت دائم را ارائه کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که به میزان حداقل ۵۷۵٬۰۰۰ کرون دانمارکی (حدود ۹۸٬۰۰۰ دلار آمریکا) باید قیمت ملک خریداری شده شما باشد.
4. مهاجرت از طریق ازدواج
اگر شما با یک شهروند دانمارکی ازدواج کنید، میتوانید بهعنوان همسر این شخص، اقامت دائم در دانمارک را نیز به دست آورید. برای اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج، شما باید با یک شهروند دانمارکی اصل ازدواج کرده و رابطه خود را بهصورت قانونی ثبت کنید. همچنین، باید نشان دهید که شما و همسرتان قادر به تأمین هزینههای معاش و اقامت در دانمارک هستید.
همچنین توجه داشته باشید که بهعنوان یک همسر خارجی، به شما فقط اجازه اقامت موقت در دانمارک داده میشود و پس از مدتی، میتوانید اقامت دائم را به دست آورید.
5. مهاجرت از طریق تمکن مالی
اگر شما تمکن مالی خوبی دارید و قصد مهاجرت به دانمارک را نیز دارید، میتوانید از طریق شرایط خاصی اقامت دائم در این کشور را به دست آورید.
برای اخذ اقامت دائم از طریق تمکن مالی، باید نشان دهید که درآمد و سرمایههایتان بهاندازه کافی زیاد هستند تا بتوانید در دانمارک زندگی کنید. بهعبارتدیگر، باید دارای سرمایة کافی باشید تا بتوانید هزینه اقامت، غذا و حملونقل را تأمین کنید. همچنین نباید به کمکهای دولتی نیاز داشته باشید و همچنین مالیاتهای خود را پرداخت کرده باشید.
درصورتیکه بتوانید شرایط لازم را برآورده کنید، میتوانید از طریق ارائه مدارک موردنیاز، درخواست اقامت دائم را به کشور دانمارک ارائه کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که درصورتیکه بهعنوان یک متخصص فعال در بازار کار دانمارک حضور داشته باشید، میتوانید از طریق شرایط خاصی، اقامت دائم را به دست آورید.
6. مهاجرت به دانمارک از طریق سرمایهگذاری
در روش سوم مهاجرت به دانمارک، شما باید در یکی از بخشهای صنعت این کشور سرمایهگذاری انجام دهید و مجوز کار را دریافت کنید.
کشور دانمارک شرایط ویژهای به نام ویزای سرمایهگذاری را برای افرادی که به دنبال سرمایهگذاری در این کشور هستند، فراهم کرده است. این شرایط که بهعنوان Investor Visa معروف است، به افرادی که به میزان حداقل ۵۷۵٬۰۰۰ کرون دانمارکی (حدود ۹۸٬۰۰۰ دلار آمریکا) سرمایهگذاری میکنند، ویزا در قالب سرمایهگذاری در دانمارک اختصاص میدهند و اجازه اقامت در این کشور را میدهد.
برای اخذ ویزای سرمایهگذاری در دانمارک، ابتدا باید برنامه سرمایهگذاری خود را بهصورت کتبی و کامل توضیح دهید. این متن باید شامل جزئیات سرمایهگذاری، میزان بازگشت سرمایه، بوم کسبوکار و نیز چگونگی ایجاد ارزشافزوده برای کشور دانمارک باشد. پس از تأیید شرایط سرمایهگذاری، شما میتوانید درخواست ویزای سرمایهگذاری و مهاجرت به دانمارک را بدهید.
پس از دریافت ویزای سرمایهگذاری، شما میتوانید در دانمارک بهعنوان یک سرمایهگذار فعالیت کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که پس از مدتی، میتوانید اقامت دائم در دانمارک را به دست آورید. برای این منظور، باید نشان دهید که شما به طور موفقیتآمیز در کسبوکار خود عمل کردهاید و نیز شرایط دیگر، مانند هزینههای معاش و اقامت خود را نیز تقبل کردهاید.
بهطورکلی، برای اقامت دائم در دانمارک، باید شرایط لازم را برآورده کنید. به همین دلیل، بهتر است قبل از شروع مهاجرت به دانمارک، بهتر است با یک وکیل یا مؤسسه مهاجرتی مشورت کنید.
اخذ اقامت دائم دانمارک با شروط خاص
در مورد اخذ اقامت دائم دانمارک با شروط خاص میتوان بهصورت خلاصه به موارد زیر اشاره کرد. این موارد میتوانند راهی برای مهاجرت ایرانیان باشد.
- برنامه پیشرفته تحصیلی (Advanced Study Program)
اگر پس از فارغالتحصیلی در یکی از دانشگاههای دانمارک مجبور به بازگشت به کشور محل تولدتان هستید و این بازگشت میتواند منجر به خطراتی مانند مشکلات جسمانی و یا روانی شود، میتوانید برنامه پیشرفته تحصیلی دریافت کنید. در این روش، شما باید به مدت حداقل ۵ سال در دانمارک زندگی کنید و در دانشگاه ثبتنام کنید.
- برنامه کار و تأسیس کسبوکار (Start-up Denmark)
برای مهاجرت به دانمارک، میتوانید کسبوکار موفقی در دانمارک راهاندازی کنید و برنامه Start-up Denmark را دریافت کنید. لازم به ذکر است ابتدا باید شرکت خود را در دانمارک تأسیس کنید و مجوز کار و پایاننامه تحصیلی خود را نیز حتماً ارائه کنید.
- برنامه تحقیقات (Researcher Scheme)
اگر شما فردی محقق هستید، میتوانید برنامه تحقیقات را برای مهاجرت به دانمارک دریافت کنید. برای این کار، باید در مقطع دکترا یا دانشجو باشید و یا تحقیقاتی در حد این مقطع تحصیلی انجام دهید.
- استعدادهای برتر (Exceptional Talent Scheme)
اگر شما بهعنوان یک استعداد ویژه در حوزههایی مانند علم، فناوری، هنر یا ورزش هستید، میتوانید برنامه از طریق این فرصت به دانمارک مهاجرت کنید. البته باید توانایی و استعدادتان نشاندهنده مهارت بالا در حوزهای که هستید را اثبات کند.
لازم به ذکر است که هر یک از این شروط خاص برای اخذ اقامت دائم دانمارک، ممکن است شرایط دیگری هم داشته باشد و باید قبل از اقدام برای اقامت در این کشور، بهدقت بررسی شوند.
مراحل اخذ اقامت و مهاجرت به دانمارک
برای اخذ اقامت در دانمارک، باید در ابتدا فرم درخواست را به دفتر مهاجرت دانمارک (Danish Immigration Service) ارسال کنید. بعدازاین مرحله، درخواست شما توسط مقامات مربوطه برای بررسی و پردازش ارجاع داده میشود. همچنین شما موظف هستید تا مدارکی را نیز برای تأیید شرایط مهاجرت به دانمارک خود ارائه کنید.
لازم به ذکر است، زمان پردازش درخواست اقامت دائم یا موقت در دانمارک، ممکن است بسته به نوع اقامت و شرایط شما متفاوت باشد. اما معمولاً زمان بررسی اقامت موقت حدود ۲-۳ ماه و اقامت دائم حدود ۶ ماه است.
سایت رسمی اداره مهاجرت به دانمارک
سایت رسمی اداره مهاجرت دانمارک «New to Denmark » ، تحت نظارت وزارت خارجه دانمارک در حوزه مهاجرت فعالیت میکند. در این سایت میتوانید اطلاعات کاملی را درباره شرایط، مدارک و فرایند اخذ اقامت موقت یا دائم و بهطورکلی مهاجرت به دانمارک دریافت کنید.
سایت رسمی اداره مهاجرت دانمارک در بخشهای مختلفی از جمله تحصیلات، کار، خانواده، مسائل پزشکی و حتی زندگی روزمره، اطلاعات لازم را برای شرایط اقامت در دانمارک بهصورت کامل ارائه میکند. همچنین، این سایت از منابع گوناگونی مانند ویدئوها، راهنماها و نشریات برای راحتی بیشتر مهاجران در دانمارک استفاده میکند.
برای دسترسی به سایت رسمی اداره مهاجرت دانمارک باید به آدرس newtodenmark.dk مراجعه کنید. این سایت در دو زبان دانمارکی و انگلیسی قابلدسترسی است و شما میتوانید بهراحتی اطلاعات موردنیاز خود را برای مهاجرت به دانمارک دریافت کنید.
هزینه مهاجرت به دانمارک
هزینه مهاجرت به دانمارک از ایران در وهله اول بستگی به نوع اقامت و شرایط شما دارد. در زیر به برخی از هزینههای مهم که در موقع مهاجرت به دانمارک از ایران لازم است، میپردازیم:
- هزینه ویزا
برای اقامت در دانمارک باید از سفارت دانمارک در ایران، ویزا درخواست کنید. هزینه ویزای دانمارک بسته به نوع ویزا و تعداد ورودهای مجاز، متفاوت است.
- هزینه پرونده مهاجرت
برای اخذ اقامت در دانمارک، لازم است که یک پرونده ارائه کنید که شامل مدارک مختلفی مانند گواهی تحصیلی، گواهی سوابق کاری، پاسپورت و مدارک مالی است و برای تهیه این مدارک، لازم است تا هزینههای خاصی را پرداخت کنید.
- هزینه بلیت هواپیما
هزینه بلیت هواپیما به دانمارک نیز بایددر لیست هزینههای مهاجرتتان اضافه کنید. این مبلغ تحت شرایط فصل سفر، مدل هواپیما و برخی تاریخهای خاص میتواند متفاوت باشد.
- هزینه زندگی در دانمارک
هزینه زندگی در دانمارک بستگی به شرایط انتخابی شما برای زندگی دارد. اما بهطورکلی این هزینهها شامل اجاره مسکن، خرید غذا، حملونقل، هزینههای پزشکی و سایر موارد ضروری میشود. البته ناگفته نماند هزینه زندگی در دانمارک در برخی از شهرهای بزرگ آن مانند کپنهاگ (پایتخت دانمارک) بیشتر است.
به طور خلاصه میتوان گفت، هزینه مهاجرت به دانمارک باتوجهبه شرایط شما و نوع اقامتتان میتواند متغیر باشد.
شرایط مهاجرت به دانمارک برای ایرانیان
مهاجرت به دانمارک برای ایرانیان دارای شرایط خاصی است. در ادامه به برخی از این شرایط اشاره میکنیم:
۱. دانستن زبان دانمارکی: برای مهاجرت به دانمارک، باید زبان دانمارکی را بهصورت حرفهای بلد باشید. همچنین برای کار در مشاغلی مانند پرستاری، مهندسی، استادیاری، دانشجویی و غیره باید دارای حداقل سطح ۳ (B1) زبان دانمارکی باشید.
۲. تحصیلات موردنیاز: برای مهاجرت به دانمارک، باید دارای حداقل مدرک دیپلم باشید. هرچند که برای کار در برخی از حوزهها، مانند پزشکی و یا دندانپزشکی، لازم است که حتماً دارای مدارک تخصصی باشید.
۳. تجربه کاری: بهعنوان کارمند، برای مهاجرت به دانمارک باید دارای حداقل ۳ سال تجربه کاری مرتبط با شغل خود باشید. البته در برخی از حوزهها، مانند IT و مهندسی، تجربه کاری حداقل ۵ سال لازم و ضروری است.
۶. تأمین هزینههای زندگی: برای مهاجرت به دانمارک، باید بتوانید هزینههای زندگی خود را که شامل هزینههای معاش و اقامت است، پرداخت کنید.
۷ داشتن ویزا: برای ورود به کشور دانمارک باید ویزای خود را از سفارت این کشور از ایران دریافت کنید.
در آخر، برای مهاجرت به دانمارک باید اقدامات لازم را برای تأمین شرایط زندگی خود انجام دهید؛ بنابراین، باید به طور مرتب از تغییرات قوانین مهاجرتی دانمارک آگاه باشید.
سوالات متداول
دانمارک به دلایلی مانند زندگی شهری آرام و کیفیت بالای زندگی، سیستم بهداشتی و آموزشی عالی، فرصتهای شغلی مناسب و حمایت قوی از حقوق انسانی، بهعنوان یکی از مقاصد مهاجرتی جذاب شناخته میشود.
برای ورود به دانمارک برای مهاجران، نیاز به یک ویزای کار، تحصیلی یا خانوادگی دارید. همچنین، برای قرارگرفتن در دانمارک بهعنوان مهاجر، باید مشخصات شما در سیستم ثبتنام مهاجرین دانمارک ثبت شود و بسته به نوع ویزایی که درخواست میدهید، برخی از شروط خاص مثل داشتن پول کافی و تأییدپذیرش از یک دانشگاه برای ویزای تحصیلی و پاسخگویی به شرایط مربوط به حقوق کاری در دانمارک برای ویزای کار لازم است.
برای بازدهی بیشتر در مهاجرت به دانمارک، میتوانید از راههایی مانند آموزش زبان دانمارکی، شرکت در دورههای آموزشی مربوط به حرفه خود و تلاش برای کسب تجربه کاری قوی در کشورهای دیگر استفاده کنید. همچنین، برای ورود به بازار کار دانمارک، میتوانید سعی کنید در شرکتهای بینالمللی کار کنید و تجربه کاری خود را افزایش دهید.